Carina Berg
Carina Berg Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Hela intervjun med Carina Berg

Lotta Bromés intervju med Carina Berg
17 min

Carina Berg provar olika farliga jobb i den nya serien i Kanal 5. I ett av avsnitten ska hon prova att vara arborist men innan hon hinner börja faller en stor tung gren rätt ner över en grupp kvinnor med barn. Flera kläms fast och skadas.

– Det ramlade en ett ton tung gren över mammorna. Det är med i programmet för det gick inte att undvika.

Blev de skadade?

– Ja, det blev de. Det var sådan fantastisk tur att arboristerna som var med hade med sig verktyg så att de kunde få loss dem. Vi hade just satt igång när vi hörde ett brak. En kvinna med två barn kunna få. Flera får det här trädet över sig. Tänk dig att man har fem legogubbar och man smackar handen över det och alla gubbarna hamnade mellan fingrarna. Sådan tur hade dem. Arboristerna var säkra på att hitta lik under trädet men det gick bra.

– Alla hjälpte till, vi drog och försökte få loss kvinnan. Så fort polisen kom blev det dålig stämning. De skingrade alla och gjorde allt svårare. De var minipåvar.

I intervjun hos Lotta berättar Carina om varför hon utsätter sig för faror på det här viset.

– Det finns ju så många roliga mystiska jobb. Men jag vet inte varifrån det kommer. Min pappa påstod att jag var kapabel till allt och han tutade i mig att det man tar på sig fullföljer man. Men jag är nog rädd för att vara rädd. Och tänk om jag är bäst på det här, bara det att jag inte provat, säger Carina Berg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".