Anna Book och Lotta Bromé
1 av 3
Anna Book och Lotta Bromé Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Anna Book
2 av 3
Anna Book Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Anna Book och Lotta Bromé
3 av 3
Anna Book och Lotta Bromé Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Anna Books stora förvandling: Det är bara början

"När jag fick frågan första gången bad jag dem dra åt helvete!"
3:01 min

Jag känner mig som en vinnare över mig själv! säger Anna Book. Hon ångrar inte att hon var med i Biggest loser VIP, men första gången blev hon förorättad av frågan. Men efter att ha blivit diskad från Melodifestivalen och även börjat gå upp i vikt tog hon steget.

– Men sen efter ett möte åkte jag hem till familjen och pratade med dem och de tvekade inte en sekund. Det var inget lätt beslut för mig men när jag väl bestämde mig då jävlar bestämde jag mig!

Lyssna gärna hela på hela intervjun. Här berättar Anna Book om att hon ska gifta sig på nytt med sin man, Roberto.

– Han äger inte mig och jag äger inte honom, men vi har valt att tillhöra varandra. Och alltid retar det någon! säger Anna.

Och just det att folk retar sig på Anna Book är något Lotta frågar om.

– Det är fint om att folk säger att jag var fin, även när jag var överviktig men jag tycker folk ska sluta säga så. men det handlar ju inte om ytan. Man måste tänka; hur mår jag på insidan? Hur mår jag mentalt av att släpa på den här övervikten?

Är det så att din inre bilden mer stämmer med din yttre nu?

– Ja, precis så är det. Allt det här har funnits på insidan hela tiden. Jag har alltid känt mig så här och det är därför jag har haft utstrålning och folk röstade på mig. Jag har lärt mig en sak: Tävla aldrig med andra. Inspireras av andra men tävla med dig själv. Nu matchar handen handsken. Jag mår bra och jag är jätte, jättelycklig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".