Bulgur
Har du lite bulgur hemma kan du lätt sno ihop en "grynotto". Creative Commons
Zazzis mat

"Grynotto" en perfekt sno-ihop-middag

"Vill du ha lite sötma - ha i en klick tomatpuré!"
7:28 min

När man ska sno ihop något snabbt - hur gör man då för att få till något gott? Och vad är bra att alltid ha hemma i skafferiet? Alexandra Zazzi har tipsen!

Har du lite pasta eller ris, bulgur eller liknande stående? Det kan ibland bli lite torrt och tråkigt, tycker Sarit Monastyrski, men gör man det lite mer kärleksfullt på Alexandra Zazzis vis, då blir det riktigt smaskigt! 

- Man kan göra en variant på risotto, en "grynotto", berättar Alexandra Zazzi.

Utifrån innehållet i Sarits kylskåp och skafferi snor Alexandra snabbt ihop en riktigt god, vegetarisk "grynotto". Hör henne berätta hur här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".