Kajsa Bergqvist är dagens gäst i P4 Extra den 17 september 2017.
Kajsa Bergqvist är dagens gäst i P4 Extra den 17 september 2017. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Dagens gäst

Kajsa Bergqvist om regnbågshjältarna

"Det känns lite som att idrotten är den sista bastionen..."
1:22 min

Hon har världsrekordet för damer i höjdhopp, är fortfarande en av Sveriges mest kända namn inom friidrotten och är just nu aktuell som programledare för programmet "Regnbågshjältar" i SVT som pratar om HBTQ-frågor inom idrottsvärlden.

Regnbågshjältar gör du tillsammans med förre landslagskompisen och längdhopparen Peter Häggström, hur fick ni idén till det?

 – Vi tycker båda om att jobba med TV och vi känner varandra sen 15-årsåldern. Och sen har vi har ju båda kommit ut, och vi kände att idrotten känns som en sista bastion. Att då försöka lyfta fram några av världens bästa idrottare - och det ska man ju säga först - men som också är homosexuella, det skapar starka förebilder helt enkelt. 

Förutom jobbet som programledare för "Regnbågshjältar" och rollen som SVT sportens expertkommentator så berättar Kajsa Bergqvist om sitt stora odlingsintresse:

– Att odla är hur roligt som helst. Jag odlar många olika slags bönor, fler sorters potatis och så har jag ett växthus med paprikor och tomater. Och just nu är det hur mycket tomater som helst, så jag äter tomater hela dagarna!

Får dina växter vara i fred för mördarsniglarna då?

– Jag bor ju på en ö under sommarhalvåret, och där har mördarsniglarna inte lyckats simma över än - peppar peppar! skattar Kajsa Bergqvist. 

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".