Anders Tengner
1 av 3
Anders Tengner Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Bild ur kokboken
3 av 3
Kompisen Alice Cooper.
Recept till P4 Extras publik

Mat för en rockstjärna

"Det här har fått många kvinnor att himla ögonen"
7:10 min

Författaren, rockjournalisten och fotografen Anders Tengner har träffat ett gäng rocklegendarer, bland andra Alice Cooper och snackat mat och rock med dem i boken Ät som en rockstjärna. Lotta Bromé, Anders Tegner och artisten Linnea Henriksson pratar rock och mat i P4 Extra. Och här bjuder också Anders på ett höjdarrecept från boken.

Konjaksflamberade jordgubbar med grönpepparsås och vaniljgglass

 

4 PORTIONER

1 liter färska jordgubbar, hela (går även med tinade frysta, men det blir inte lika bra)
½ deciliter apelsinjuice
1 deciliter strösocker
3-4 matskedar konjak
1 tesked krossade grönpepparkorn i lag
75 gram smör

Förbered och snoppa jordgubbarna, förvara dem rumsvarmt. Smält sockret i en torr stekpanna på medelvärme under omrörning. Tillsätt smör och rör om. Häll i apelsinjuicen, grönpepparkornen och jordgubbarna. Öka värmen. Jordgubbarna kommer att släppa ifrån sig vätska. När såsen börjar koka, slå över konjak och tänd på. Se till att köksfläkten är avstängd och att du har ett lock tillgängligt att släcka elden med om det brinner för kraftigt. Låt elden slockna. Vänta tills jordgubbarna är ljumma och servera med vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".