Lasse Berghagen och Lotta Bromé
1 av 2
Lasse Berghagen och Lotta Bromé Foto: Saga Palmér
Lasse Berghagen
2 av 2
Lasse Berghagen Foto: Saga Palmér
Dagens gäst

Lasse Berghagen aktuell med barnboksserie – men inga memoarer

"Jag tänkte bara 'Det här är inte sant, det här är inte vi med om..'"
2:02 min

Folkkäre Lasse Berghagen har skrivit tre barnböcker i en serie om Filippa och morfar. Memoarer är han däremot inte intresserad av att skriva, trots att han har många spektakulära minnen.

Lasse Berghagen är aktuell med bokserien om Filippa och morfar. Två böcker är redan släppta, en tredje är färdig och en fjärde på god väg. Böckerna är inspirerade av hans egen relation med barnbarnet. 

– Det är något speciellt mellan en morfar och ett barnbarn. Jag är en bättre morfar än en pappa. Jag är med fokuserad på att vara tillsammans än vad jag varit tidigare när jobbet upptog mycket av min tid, säger Lasse.

Trots att han har levt ett fartfyllt liv fullt av spännande är han inte intresserad av att skriva memoarer. Musiken lockar betydligt mer. 

– Jag vill inte börja rota i mitt liv. Jag skriver musik som man kan lyssna på istället, säger Lasse. 

 Men några roliga anekdoter kunde han ändå bjuda Lotta på. 

– Cornelis Vreeswijk slängde min första gitarr i sjön. Dagen efter köpte han en ny, men det var jag tvungen att betala av. Dessutom har jag spelat munspel med Vilhelm Moberg, berättar han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".