Musse Hasselvall
Musse Hasselvall Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Musse Hasselvall: Jag är en nykter mansgris!

"Plötsligt sa hon: Jag vill inte att du tafsar"
2:54 min

Ett globalt supervrål ekar över världen under hashtaggen #metoo där kvinnor vittnar om att de utsatts för sexuella övergrepp på olika sätt och nu kommer även reaktioner från männen under hashtaggen #ihave det vill säga, jag är en av dem som utsatt kvinnor. En av dessa är Musse Hasselvall, programledare och kampsportsprofil.

Musse berättar om första kvinnan han flyttade ihop med när han var kring 27 år.

– Plötsligt sa hon: Jag vill inte att du tafsar på mig. Jag reagerade instinktivt och kände mig kränkt. Jag förstod inte för vi var ju ihop. Men vi satte oss ner och pratade om det och då mindes jag ett minne när pappa tafsade på mamma och jag minns hur obehagligt jag tyckte det var. Hon verkade inte gilla det och jag insåg att det var det jag hade gjort. Det var inte bara gulligt utan tafsande, berättade Musse.

– Ofta när någon säger ifrån och om man inte känner igen sig känner man sig kränkt. Fram till för tre år sedan har jag varit bra på att dölja det. Jag kom i kontakt i ett projekt där jag fick se på mig själv.

Jag kom på att jag är en mansgris. Och jag har en ambition att vara en nykter mansgris.

– Det är så mycket innan det blir grovt. Vi män flyttar gränser så vi måste börja rannsaka oss själva och prata med dem vi kränkt om vi får möjlighet till det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".