Erik Blix och Tomas von Brömssen.
Erik Blix och Tomas von Brömssen. Foto: Ylva Bowes/Sveriges Radio
Dagens gäst

Tomas von Brömssen: Jag märkte att jag fick skratt

2:11 min

Från Hebbe lelle till handlare Blomgren - Tomas von Brömssen har roat svenska folket i decennier. Just nu aktuell på film, som cirkusdirektör i "Vilken jävla cirkus".

Vad var det då som fick Tomas von Brömssen att ge sig in i teateryrket från början?

- Det var tack vare mina klasskamrater i gymnasiet, berättar han. Efter gymnasiet drog alla iväg till Uppsala eller Lund och blev advokater och läkare och allt var det var. Och vad skulle det bli av mig? Ja, det får väl bli teatern, sa mina kamrater. Jag var inte alls med på det först, vadå, jag kan väl inte spela teater?

- Men jag och en kompis, vi hade börjat göra lite sketcher på en bandspelare. Och så spelade vi upp det, och jag märkte att jag fick skratt på det jag gjorde. Och det var början, att jag fick stöttning av mina kamrater.

Du hade aldrig någon medveten teaterdröm?

- Nej, nej, haha, nej så var det inte. Men när jag kom in på scenskolan så tänkte jag "Jaha. Tack gode gud! Var det detta jag skulle bli. Trevligt!"

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista