Babsan alias Lars-Åke Wilhelmsson.
Babsan alias Lars-Åke Wilhelmsson.
Dagens gäst

Lars-Åke Wilhelmsson gör show om livet med Babsan

"Jag var kaxig och stark som liten, det var ingen idé att hoppa på mig"
2:13 min

Han är designern och dragswhowartisten som blivit riktigt folkkär genom sitt alter ego Babsan. Nu får Babsan för första gången en helt egen show - och den handlar förstås om hennes liv i rosa!

Lars-Åke Wilhelmsson har underhållit svenska folket i decennier, men han sysslade med underhållning långt innan figuren Babsan dök upp:

- Jag började tidigt, i skolan på roliga timmen ville jag spexa och göra alla möjliga olika roller, berättar Lars-Åke Wilhelmsson.

- Och jag fick lära mig alla gammeldanser av min mormor, så jag var ganska dansant redan vid tio års ålder. Sen började jag tävlingsdansa redan vid 13 års ålder.

Men klädde du ut dig redan då?

- Nej, jag har hittat bilder på min syster och mig när vi var utklädda till påskkärringar. Det var väl min första erfarenhet av att ha ett höckle på huvudet.

Lars-Åke Wilhelmsson var tidigt clownen i klassen, men han blev aldrig mobbad.

- Det rann av mig liksom, jag var för kaxig. Om jag hade sytt någon ful skjorta av mammas gardin, så frågade min mamma "Ska du verkligen ha den i skolan?", och det skulle jag absolut.

- "Och vad sa folk då?" Ja, de sa att den var förfärlig, men de var bara avundsjuka, sa jag då, för de kan inte sy själva.

- Alltså, jag var väldigt stark, det var liksom ingen idé att hoppa på mig.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".