Linus Tunström
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Dagens gäst

Linus Tunström är den snälle regissören

"Jag tror inte man kommer så långt med att sätta skräck i folk"
1:29 min

Som barn spelade han in egna dramatiseringar på kasettband. Senare har han tagit sig an allt från Shakespeare till Strindberg. Och nu också Per Anders Fogelström.

– Jag mår oförskämt bra! Lite lätt utmattad för det är ett stort arbete, men det är fruktansvärt roligt, säger regissören Linus Tunström, om att premiären för Per Anders Fogelströms "Mina drömmars stad" närmar sig. 

Två infödda stockholmare, Leif Andrée och Vanna Rosenberg, står i centrum när Fogelströms släktkrönika ska gestaltas på Stockholms Stadsteater. Men det viktigaste är att ha en ensemble som bjuder på sig själv, är skickliga skådespelare och tycker om att jobba i ett kollektiv, för det är som ett kollektiv säger Tunström. Och som regissör betraktar han sig själv som snäll.

– Jag har stött på regissörer som går igång på att skapa osäkerhet och göra folk på tårna. Där är inte jag. Jag tror på att man måste kräva mycket av både sig själv och de man jobbar med, men det måste ske med en känsla av att vi gör det här tillsammans.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".