Thomas Di Leva och Svjetlana Pastuhovic
1 av 3
Thomas Di Leva och Svjetlana Pastuhovic Foto: Åsa Stöckel/Sveries Radio
Thomas Di Leva och Svjetlana Pastuhovic
2 av 3
Thomas Di Leva och Svjetlana Pastuhovic Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Thomas Di Leva
3 av 3
Thomas Di Leva Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Vi har Bowie att tacka för Thomas Di Levas musikkarriär

1:26 min

Om det inte hade varit för David Bowie så hade nog vi inte fått ta del av Thomas Di Levas alla låtar och shower. När Thomas gick omkring i Gävle som ung, blyg pojke och fick syn på en skiva med Bowie - då förseglades  hans öde. Snart sätter han upp en hyllningsshow till Bowie.

– Just med David Bowie och hans texter och musik så är det inte bara texten utan hela uttrycket.  Han har fantastiska texter som är betraktelser om just oss människor och hur utsatta vi är. Men just i de här situationerna när vi är som svagast så har vi också blivit som starkast på något sätt. Och samtidigt som det hela tiden är en föränderlig värld.  

Man är rädd för förändring men egentligen borde man lära sig älska förändring.

Thomas Di Leva säger att han blev mobbad som barn. Han berättar också för Svjetlana att han har haft svårt att bli förstådd. Sen skrattar han och konstaterar att det har nog gällt under hela hans artisteri. Men Bowie slog an hos Thomas.

– Det är tufft att vara människa och det tror jag att fler har känt. Jag blev till och med mobbad när jag var barn. Men alla har nog känt att det har funnits någon situation där man känner att; det här klarar inte jag - men någonstans i de ögonblicken så kan vi bli så stora starka så att vi ändå kan överleva och det tycker jag David Bowie har fångat i sin musik så otroligt bra.

I vår ska han tolka David Bowie i krogshowen Changes på Hamburger börs.

Lyssna gärna på hela intervjun som Svjetlana gjorde med Thomas Di Leva. ur det längre klippet:

...Och Bowie frågade: Är det någon som har en fråga? och pekade på mig. Och jag hade inte laddat något så jag blev helt perplex! (om en presskonferens där Bowie var med)

Jag känner mig fortfarande missförstådd av Expressen och Aftonbladet.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista