Tennisspelaren Johanna Larsson
Foto: Josefin Modig/Sveriges Radio
Dagens gäst

Johanna Larsson: Trodde ingen skulle bry sig

"Jag har levt i en bubbla att det varit mer accepterat än det är"
2:47 min

Hon är Sveriges just nu bäst rankade damtennisspelare men fick också stor uppmärksamhet när hon medverkade i TV-programmet Regnbågshjältar i somras.

– Jag har varit väldigt öppen med min relation till alla runtomkring mig, men jag har kanske aldrig riktigt pratat om det i radio eller TV. Jag har aldrig känt att jag har behövt det, säger Johanna Larsson.

I somras kunde vi se Johanna Larsson i TV-programmet Regnbågshjältar, ett program hon först tackat nej till. Men hon valde till sist att tacka ja och reaktionerna har varit många. Inte minst har det spridit sig globalt.

– Nu senaste veckan när jag var i Singapore kom en tjej fram till mig och tackade för att jag stod upp för homosexualitet. Det har fått en stor spridning som jag inte hade trott innan. Jag har kanske levt i en liten bubbla att det har varit mer accepterat än det är.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".