Alexander Kronlund vid pianot
1 av 3
Alexander Kronlund vid pianot Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Alexander Kronlund
2 av 3
Alexander Kronlund Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Alexander Kronlund vid pianot
3 av 3
Alexander Kronlund vid pianot Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Alexander Kronlund berättar om kreativitet och självhat

2:55 min

Alexander Kronlund, Idol-jurymedlem och även artist med flera stora framgångar berättar för Erik Blix om sig själv, om att hans framgångar också har kantats av svåra tvivel på sig själv.

– Jag har varit självdestruktiv och mörk, förlamad och onåbar i långa perioder. När jag kom ur det har jag varit väldigt kreativ och gör bra ifrån mig och jag har skapat momentum men då har självhatet kommit tillbaka. 

Alexander berättar att han tog antidepressiva medel för att klara av dalarna i livet. Och det har fungerat för honom.

– Jag är melankolisk men jag är också en optimistisk typ och ganska ljus. Jag vill vara med på massa ställen. Som nu när jag blir intervjuad av dig och tänkte: Gud, jag vill inte! Så obekvämt! Men nu när jag gör det tänker jag: Igen, igen, igen! 30 minuter med dig känns på tok för kort tid för min smak. 3-4 timmar vore bättre.

Lyssna gärna på den här här öppenhjärtiga intervjun som Erik gör med Alexander. Ur det längre klippet:

Gud vad jag knäpper till dem, tänker jag ibland men kanske med lite empati för jag känner igen mig i deras situation och jag själv är känslig för kritik. (om idol)

Jag bor på Grand hotell för jag håller på att renovera hemma. Åsså fick jag skriva autografer när jag kom ut därifrån och det var ju gulligt.

Var det lika kul att vara berömd som du fantiserade om som barn? Frågar Erik. Japp!.....tystnad infaller. Hahahahaha vilket bra svar! Tack då för att du kom Alexander Kronlund!

Hemligheten är att lyssna på sin magkänsla och sina kompisar och sen märker man när man blir rusig och pirrig. (om att skriva hitar)

Det är synd att jag inte har fler liv. Jag var SO-lärare och det är mitt kall. Jag blir så lycklig av kunskap och när jag får inspirera andra att lära sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista