Kristoffer Triumf
Kristoffer Triumf. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Kristoffer Triumf firar 300 avsnitt av Värvet

1:22 min

Det som började som ett hobbyprojekt är idag Skandinaviens största intervjupodd. Men för Kristoffer Triumf har Värvet aldrig handlat om bekräftelse.

2012 startade Kristoffer Triumf intervjupodcasten Värvet. Fem år och 299 avsnitt senare är succén ett faktum. Idag har Skandinaviens största intervjupod uppåt 70 miljoner nedladdningar. Men trots framgången är Kristoffer Triumf noga med att påpeka att podcasten inte ska kretsa kring honom.

– Värvet har aldrig handlat om att jag ska skina. Bekräftelsen är en biprodukt som jag inte hatar. Men det är hantverket att porträttera som gör det för mig, säger Kristoffer Triumf.  

Med Värvet har Kristoffer Triumf visat att det finns en plats för det långa samtalet. Under åren har podstudion i Vällingby besökts av namn som Bodil Malmsten, Björn Ulvaeus och Stefan Löfven. Men det finns fortfarande personer som Kristoffer Triumf är nyfiken på. Drömgästen är Kronprinsessan Victoria. 

– Jag skulle vilja veta hur hon förhåller sig till det faktum att hon aldrig riktigt har valt. Och även om hon hade valt en annan väg hade hon fått förhålla sig till sitt arv. Och det är ju väldigt unikt, säger Kristoffer Triumf. 

Avsnitt 300 blir en scenföreställning som gästas av Henrik Dorsin, Little Jinder och Henrik Berggren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista