GES Glenmark Eriksson Strömstedt och Erik Blix
GES Glenmark Eriksson Strömstedt och Erik Blix Foto: Mårten Eidevall/Sveriges Radio

Spelsuget GES sa ja – åker på turné i sommar

1:48 min

14 år efter senaste turnén stod GES på scenen igen. Konserterna ifjol gav mersmak och till sommaren blir det en fullängdsturné – för de kom på att det är roligare att säga ja.

För snart 24 år sedan låg GES på topplistorna med albumet Glenmark Eriksson Strömstedt och singeln När vi gräver guld i USA. 

Sedan dröjde det länge till nästa album.

Gruppen som består av Anders Glenmark, 64, Thomas "Orup" Eriksson, 58, och Niklas Strömstedt, 59, har ofta fått förfrågningar om att återförenas men återkommande sagt nej.

Men efter förra sommarens sex spelningar på Borgholms slottsruin på Öland – första turnén ihop på 14 år – blev suget stort att spela vidare.

– Vi fick frågan om att göra två konserter där. Och vi har i så många år sagt nej. Men här kunde plötsligt alla och då kom vi på att det är mycket roligare att säga ja, säger Niklas Strömstedt.

Till sommaren blir det en rad konserter runtom i Sverige. Några nya låtar kommer trion inte att bjuda på. Men de lovar att blanda GES-låtar med eget material.

– Vi sa det på scen under första mellansnacket ifjol, att vi lovar att inte spela en enda ny låt i kväll. Och jag har aldrig varit med om sådant jubel, säger Strömstedt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista