Victor Öhling Norberg hoppar med skidorna
1 av 2
Victor Öhling Norberg i i världscuptävlingen i skicross på Idre Fjäll. Foto: Christine Olsson/TT
Victor Öhling Norberg
2 av 2
Victor Öhling Norberg Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Jerringpriskandidat

Victor Öhling Norberg: Skicrossen fick mig att gå upp ur sängen

1:14 min

Ryggskador, VM-guld och en svår skada för flickvännen Anna Holmlund. Victor Öhling Norberg lämnar ett turbulent år bakom sig – men han har skicrossen att tacka för mycket. 

Läs mer om Jerringpriset, alla kandidaterna och rösta här!

När P4 Extra når skicross-åkaren Victor Öhling Norberg, den första Jerringpriskandidaten ut i P4 Extra, befinner han sig i Åre och tränar inför OS i Pyeongchang i februari 2018.

Öhling Norberg lämnar ett turbulent år bakom sig. Hans flickvän Anna Holmlund kraschade olyckligt under ett åk och ådrog sig allvarliga hjärnskador. 

– Det är tungt, det är fortfarande tungt. Det är inget som är avslutat, det pågår och det är väldigt jobbigt varje dag. Men det är kul att se att hon gör små framsteg, säger han.

Månader senare skadade Victor Öhling Norberg ryggen innan VM. Han var nära att lägga av med skicrossen helt.

Men att han fortsatte med elitsatsningen är ett beslut han inte ångrar.

– När jag inte tränade eller åkte så hade jag ingen mening med att gå upp på morgnarna. Skicrossen gjorde att jag hade en mening att gå upp och träna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista