Oskar Linnros står lutad mot en vägg.
Foto: Anders Wiklund/TT
Dagens gäst

Oskar Linnros gräver fram de extrema känslorna

1:28 min

Han är dubbelt aktuell med både album och turné. I P4 Extra berättar Oskar Linnros om pressen att leverera och att uppfattas som en dysterkvist.

– Jag har aldrig släppt pressen på mig själv. Jag vet hur många som vill göra det här och jag vill vara den som jobbar hårdast. Men pressen kan också bli negativ, säger Oskar Linnros. 

Oskar Linnros är en av våra mest hyllade artister som det varit tyst kring i några år. Under tiden har han lärt sig att njuta mer och uppskatta det han har, säger han. För några veckor sedan släpptes hela albumet, Väntar på en ängel. Av Filip och Fredrik har Oskar Linnros lite skämtsamt döpts till "Sveriges mörkaste artist".

– På ett sätt ser jag mig själv som något slags hovleverantör av negativa känslor, som folk ändå mår bra av att höra. Jag är inte alls mörk privat, men som artist är det bra att kunna gräva fram extrema känslor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista