Ulf Kristersson och Erik Blix
1 av 2
Ulf Kristersson och Erik Blix Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Ulf Kristersson
2 av 2
Ulf Kristersson
Dagens gäst

Ulf Kristersson: Med tre döttrar är man medveten om rättvisa

1:18 min

Det var omfattande diskussion hemma hos Ulf Kristerssons familj innan han tackade ja att bli moderaternas nya ledare efter Anna Kinberg Batra och hade familjen sagt nej, hade moderaterna fått se sig om efter en annan partiledare, berättar han för Erik Blix.

– Det är ju inte ett lättvindigt beslut, säger Ulf Kristersson. Barnen var ju vana sen regeringstiden med en synlig pappa i offentligheten och även osynlig hemma. Diskussionen måste man ta på stort allvar.

Din fru och dina döttrar har i alla fall haft det inflytandet på dig att du numera, med viss tvekan, kan tänka dig att kalla dig feminist?

– Jag har aldrig själv använt begreppet, men jag har inget emot att andra kallar mig feminist. Jag har däremot alltid varit kristallklar med mina värderingar och har man tre döttrar är man plågsamt medveten om att tjejer ska ha samma rättigheter som killar.

Lyssna gärna på hela intervjun som Erik gjorde. Ur det långa klippet:

Här pratar jag med mina döttrar. Fler pappor borde ha samtal med sina söner. (om #metoo)

Kent är min grej. (Ulf är hängivet fan till popbandet från Eskilstuna)

Det går upp och det går ner. (opinionsundersökningar)

Partiledaren är överskattad. (om att politiken är ett lagarbete)

 

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista