Peder Fredricson hoppar med hästen över ett hinder
1 av 3
Peder Fredricson i EM i ridsport, augusti 2017. Foto: Pontus Lundahl/TT
Peder Fredricson
2 av 3
Peder Fredricson Foto: Catarina Gustafsson/Sveriges Radio
Jerringpriskandidat

Peder Fredricson: Jag vill visst ha Jerringpriset även i år

7:50 min

Efter ytterligare ett framgångsrikt år för ryttaren Peder Fredricson lär han ha sagt att han inte ville ha Jerringpriset i år - men det stämmer inte. Trots att han vann i fjol har han inget emot att göra om det.

Läs mer om Jerringpriset och kandidaterna. Här kan du också rösta.

– Jag har aldrig sagt det…eller jag sa det på skoj! Det var ju mycket rabalder förra året när jag blev nominerad och vann Jerringpriset.

Ja, det var ju ryttaren Peder Fredricson som vann Jerringpriset förra året och röster höjdes för att hästsport inte hörde hemma i Jerringsammanhang eftersom så mycket hänger på själva hästen  – men folket tyckte annorlunda och valde Peder.

Peder Fredricson intervjuas från Friends Arena i Stockholm där den stora häst-festen Sweden International Horse Show äger rum i morgon. Hur är formen?

– Bra. Alltid kul att tävla på hemmaplan. Vi har världens bästa publik här hemma. Jag uppskattar det verkligen, berättar Peder som haft en annorlunda tid, OS-silver, EM-guld individuellt och EM-silver i laghoppning. 

– Man får organisera om sin tid lite mer. Förr kunde jag göra annat som att måla lite och klippa gräs men nu åker jag från tävling till tävling – en spännande tid i livet.

Så det är till att ha skaffat robotgräsklippare?

– ...faktiskt!

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista