Bruschetta.
1 av 2
Bruschetta - en läcker variant på förrätt. Foto: Janerik Henriksson/TT
Kallskuret.
2 av 2
Kallskuret Foto: Matthew Mead
Zazzis mat

Förrätten - en huvudsak vid middagsbordet

"Det är en av mina favoriträtter på middagsbordet"
6:34 min

Förrätten är för många huvudsaken under en middag. Allt från en gående förrätt med vin och lite salami och bröd, till en trevlig förrätt som serveras vid bordet när gästerna satt sig.

Varm eller kall, gående eller serverad gästerna vid bordet - förrätten kan se ut lite hur som helst. Det kan vara en varm soppa, eller kallskuren kött eller fisk. En bit bröd med lite godsaker på kan också funka.

Alexandra Zazzi och Erik Blix reder ut begreppen kring förrätten- även hur det är med etiketten; när får man börja äta egentligen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".