Prydnadstomtar i olika storlekar
Tomtarna är inte längre så trendiga. I år ska de helst bytas ut mot igelkottar i olika material. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Fira trendig jul utan tomtar

1:55 min

I helgen är det många som börjar skapa julstämning hemma med stjärnor, tomtar och ljus. Men även här går det trender. Såhär pyntar du för julen 2017.

– Färgen som gäller i jul är brunt. Det är inte längre så mycket silvrigt, utan snarare den vita frosten och så brunt och kopparfärgat, säger Stefan Nilsson trendexpert.

Julblommor och växter tar också större plats den här julen. Det ska vara stora grupper och inte bara en ensam hyacint med några röda bär runt, säger Stefan Nilsson.

Det som kanske allra mest förknippas med julen är ju tomten, men ska vi tro trenderna så är just tomten på väg bort allt mer. Istället ska det vara djur.

– Dels vita polardjur, isbjörn och fjällrävar med hattar. Men årets juldjur framför allt är igelkotten. Både hemmagjorda varianter men också i porslin och glas eller med fuskpäls, säger Stefan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista