20170917 Anna Nordqvist vann major. Foto: PHILIPPE DESMAZES/TT
Foto: PHILIPPE DESMAZES/TT
Jerringpriskandidat

Hon tog hem storsegern trots körtelfebern: Jag fick en ganska stor chock

5:15 min

Golfstjärnan Anna Nordqvist vann i år karriärens andra majorseger, trots att hon drabbades av körtelfeber under sommaren. Efter den bragdartade segern har hon nominerats till Jerringpriset.

Läs mer om Jerringpriset och kandidaterna. Här kan du också rösta.

– Det känns som en otroligt stor ära. Att folk uppskattar det man har gjort i år, säger hon till P4 Extra om nomineringen.


Mitt under högsäsongen blev hon sjuk. Till en början trodde hon att det var halsont eller feber, men det visade sig vara körtelfeber.

– Jag fick en ganska stor chock. Jag fick omvärdera ganska mycket och sluta träna i stort sett.

Hon lyckades komma tillbaka och ställa upp i Solheim Cup, lagtävlingen mellan Europa och USA. Några veckor senare var det dags för Evian Championship där Anna Nordqvist under sista tävlingsdagen kämpade sig fram till ett särspel som hon sedan tog hem.

– Jag är otroligt stolt hur jag hanterade det.


Vilken viljestyrka, det måste ha varit en riktig kamp?

– Det var inte lätt. Jag skulle inte önska någon att gå igenom det jag fick gå igenom och må så dåligt som jag gjorde.

Regnet vräkte ned under särspelet, hur var det?

– Oddsen var inte på min sida. Men jag spelade fantastiskt bra på söndag eftermiddag. Jag tog mig till särspel och då började det regna och hagla ordentligt. Jag kände inte mina händer. Men att sätta den putten i det ösregnet och vara helt frusen och kall, det var så mycket känslor. Just med körtelfebern tror jag att det betydde ännu mer för mig.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista