Pekka Heino tillsammans med Sarita Monastyrski.
Foto: Sebastian Folcker/SR

Pekka Heino sa upp kontakten med sin mamma

2:11 min

Som 25-åring insåg Pekka Heino att hans mamma gjorde det svårt att forma en egen identitet. Med åren har relationen blivit allt sämre och nu har de gått skilda vägar.

Som nioåring flyttade Pekka Heino till Sverige tillsammans med sin mamma. Resten av släkten blev kvar i Finland, något som Pekka Heino tror kan ha påverkat mor- och son-relation.

– Vi fick ta alla duster. Det fanns ingen jag kunde gå till och säga "Kan inte du prata med henne". Samma sak var det för henne. Vi fick ta allt med varandra. Det var ett ställningskrig. 

Det var tal om att gå till en psykolog, men det var Pekka Heinos ville inte gå och prata med någon.

– Tyvärr har vår relation varit dysfunktionell under många år. För exakt ett år sedan märkte jag att det inte blir bättre. Det blir snarare värre och värre och jag mådde så dåligt av det. För att rädda min egen hälsa kände jag att jag var tvungen att bryta kontakten, säger Pekka Heino.

De som har hört av sig till programledaren om beslutet har gett sitt stöd till Pekka Heino.

– "Du skulle nog inte fattat det här beslutet om det inte var tillräckligt allvarligt". Det är nog en del av min livsfilosofi att man ska inte behöva fortsätta med saker som man inte mår bra av.

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista