Pernilla Andersson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Pernilla Andersson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Dagens gäst ger ut julskivan "Vintersånger från Garbo"

Pernilla Andersson: Jag tar hand om både sonen och min pappa

1:04 min

Jag är inte julig. Jag gillar inte prylar och massa bjäfs och granar, säger Pernilla Andersson. Men det här var förstås innan sonen Sixten kom. Lyssna på Martina Thuns intervju med dagens gäst Pernilla Andersson.

Julen är bra för vissa men dålig för andra. Julskivan som Pernilla nu ger ut handlar om jular som hon haft. Och det har ofta handlat om att slitas mellan föräldrarna som var skilda. Idag har hon tagit kommando över firandet. Men det vilar ändå mycket på Pernillas axlar.

– Jag är en "servant" nu. Jag betjänar mycket. Jag tar hand om pappa nu för han klarar inte det själv. Man får hela tiden betjäna för att han inte ska tappa ansiktet, knäppa byxorna och så, försöka få honom att känna sig värdig. Och så har vi en fyraåring. Och jag har min studio. Där kan jag sitta i tre dagar. Då vill jag vara ifred, i min pyjamas, och skriva för att få ur mig allt. Alla har sina Mont Everest att klättra upp för.   

Lyssna gärna på hela intervjun med Pernilla som Martina gjorde. Ur det längre klippet:

Det är få som firar Kristi födelse. Istället är ju julen barnens högtid och då får barnen komma främst. Även om jag är skild så firar jag, Dregen och Sixten julen tillsammans.

Sixten gillar inte mina låtar. Han börjar gråta när han hör dem (sonen tycker att Pernillas låtar är deppiga)

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista