Jenny Johansson
Jenny Johansson då och nu Foto: SVT

Jenny slipper ur sin isolering - får ny lägenhet!

3:57 min

Minns ni Jenny Johansson, 82 år som blev isolerad hemma i sin lägenhet efter en stroke. Hon bor i ett hyreshus i Skellefteå utan hiss och hon hade svårt att få hjälp att komma ut. Det här väckte många reaktioner. Och så klart var Jenny ledsen över det här - men nu har hon fått en ny lägenhet. Hör själv!

– Det ska ta en till tre månader och jag vet inte vad det är för lägenhet, säger Jenny.

Jag har hört att det är en lägenhet med hiss och personal som tar hand om dig - vad tycker du om det då?

– Det är jättehärligt - den bästa julklapp som jag kunde få! Jag har ju inte varit ute sen den 8 maj. Ja, en gång sen maj. Det har varit jobbigt. Alla mina vänner är ju gamla och orkar inte gå upp till mig och jag har inte orkat gå ner. Tur att jag har jag ett bra psyke, säger Jenny Johansson.

Många har hört av sig till Jenny efteråt.

– De har skickat blommor och choklad och till och med en kyckling!

En kyckling?! undrar Erik. Det visar sig att det är vad hon skulle ha handlat om hon hade kommit ut. Just idag ska Jenny få hjälp att komma ut för att handla julmat - men sen efter flytten i vår ser hon fram emot att komma ut lite oftare.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista