Adam nalle bortappad helbild
1 av 2
Foto: Privat
Adam nalle borttappad
2 av 2
Tioåriga Adam hade under sex veckor jobbat med julklappen till sin mamma. Foto: Privat

Adam sydde julklapp till sin mamma - nu är den försvunnen

4:15 min

En nalle med texten "Mamma är bäst" på magen är på villovägar i Stockholm. Nallen hade tioåriga Adam sytt och tänkt ge i julklapp till sin mor. Nu vädjar Adams mamma om allmänhetens hjälp i jakten på nallen.

Efter mer än en månad i syslöjden var Adams julklapp till sin mamma äntligen klar, en gul nalle med en hyllningstext till sin mamma. Men på vägen hem från skolan försvann nallen. Kort därpå efterlyste Adams mamma, Jennie Råstrand gosedjuret på sociala medier - vilket har uppmärksammats i tidningar, TV och radio. 

– Adam blir ofta väldigt ledsen när värdefulla saker försvinner, och den här nallen var just det, säger Jennie Råstrand. 

Din son Adam är synskadad, hur stort projekt har det varit för honom att göra den här nallen till dig?

– Det har framförallt varit ett stort känslomässigt engagemang, som jag förstått det när jag pratat med honom. För det har varit ett hemlighetsmakeri kring det här, eftersom det var en julklapp, säger Jennie Råstrand som inte gett upp hoppet om att nallen ska hitta hem:

– Jag hoppas fortfarande att den ska komma tillbaka. 

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista