2048 stefan axelsson
1 av 2
Stefan Axelsson, som driver djurbutiken i Örebro, tillsammans med Lotta Ek. Foto: Privat
2048 helbild stefan
2 av 2
Stefan Axelsson, som driver djurbutiken i Örebro, tillsammans med Lotta Ek. Foto: Privat

Julbord blir djurbord i Örebro

"Vi har redan blivit förvarnade att en höna ska komma"
2:37 min

Det är inte bara i hemmen som det dukas upp läckerheter den 24:e december. I en djurbutik i Örebro bjuds såväl människor som djur in för att fira julafton.

– Vi har dukat upp med väldigt mycket godis, vår butik är givetvis fylld med godis till fyrbenta varelser, så där är det inget problem. Till de tvåbenta gästerna har vi fått handla lite, säger Stefan Axelsson som driver djurbutiken tillsammans med Lotta Ek.

Förra året kom ett tiotal hundar till djurbutikens julfirande, men i år kan något ovanligare gäster dyka upp, berättar Stefan Axelsson:

– Det är klart att det vore kul med lite annorlunda varelser. Och vi har redan blivit förvarnade att en höna ska komma och hälsa på, och eventuellt en häst!

Varifrån kommer den här idén?

– För ett par år sen så hörde jag på radion om en kille som hade en kiosk, och han bjöd ner alla ensam tanter och farbröder i samma trappuppgång som kiosken. Jag tyckte det var en sån underbar idé, säger Stefan Axelsson.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".