Agneta Gynning och Carolina Gynning
Agneta Gynning och Carolina Gynning. Foto: Privat
Dagens gäster är mor och dotter - Julreprisen!

Gynning x 2 ställer ut tillsammans

2:55 min

Agneta Gynning ringer tv-cheferna och kräver att de ska släppa ut hennes dotter ur Big Brother-huset. Men Carolina stannar kvar - för att vinna. Segern inkluderar skandaler och nedsvärtning, men tretton år senare är hon erkänd konstnär. Nu ställer mor och dotter ut sina tavlor tillsammans.

Att fånga mor och dotter Gynning samtidigt är ingen enkel uppgift, de flaxar omkring på olika håll världen. Nu är de aktuella med en gemensam utställning i Stockholm, och senare i höst i Tokyo. För Carolina är målet att flytta ut sin konst internationellt, något som hennes mamma Agneta gjort under lång tid.

Nu spelar Carolina gangsterbruden Ditte i Kristallenbelönade Torpederna på TV 4, och trivs utmärkt. En annan form av tv än den många förknippar henne med. Både Agneta och Carolina minns Big Brother-tiden med sex, bråk och skandaler.

Jag ångrar ingenting, men det tog mig några år att komma tillbaka till, och få bli, konstnären och skådespelerskan igen.

För mamma Agneta var det annorlunda, hon mådde dåligt under tiden produktionen gick på tv. Värst tycker hon var rubrikerna och människors reaktioner runt omkring.

– När jag kom till jobbet blev det tyst, alla hade pratat men inte med mig, säger Agneta.

Hämnden driver Carolina att arbeta hårt och lyckas som konstnär, för Agneta har det varit en annan resa. Hennes föräldrar, från en annan generation, vägrade henne att läsa på konstfack, men lyckades ändå.

– Men det lite tog tid innan jag kunde leva på mitt konstnärskap, säger Agneta

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista