Joakim Lundell
1 av 2
Joakim Lundell Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Joakim Lundell och Sarit Monastyrski
2 av 2
Joakim Lundell och Sarit Monastyrski Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Julreprisen: Dagens gäst "Jokiboi"kommer med sin självbiografi Monster

Joakim Lundell: Ingen reagerade på vad jag gjorde

2:39 min

Hade jag varit någon annan och sett vad jag gjorde hade jag reagerat men ingen gjorde det.

Youtuber och bloggare var han tidigare under namnet Jockiboi. Han blev först känd i skandalsåpan Kungarna av Tylösand och fortsatte sedan med ett minst sagt hårt liv. Idag talar han ut om den tiden i samband med att hans självbiografi kommer ut.

– Jockiboi var ingen levande person utan ett skydd mot att jag hade en psykisk ohälsa som jag delade med den svenska befolkningen. Jag kommer alltid att skämmas för vad jag gjorde som Jockiboi. Och jag kommer säkert att må dåligt för det under resten av mitt liv. Jag förstår varför jag gjorde det men jag var vuxen och jag kan inte skylla på något.

– Om man som 26-åring klär av sig naken och smetade in mig i kobajs och poserar på en header på en blogg så får det konsekvenser men samtidigt är jag ledsen över att fler inte förstod att det var psykiskt ohälsa. Om jag hade sett någon som gjorde detta hade jag undrat; vad föresegår där bakom?

Var det ingen som sa något?

– Nej, jag kanske spelade karaktären bra. Jag ville inte känna känslor. Jokiboi tog inget ansvar. Det var bara one-night-stand. Jag drack varje dag och jag duschade inte. Jag trodde att jag var psykiskt sjuk och jag trodde att jag hade mördat mina syskon och då ville jag inte ha någon nära mig, berättar Joakim.

Lyssna gärna på hela intervjun som Sarit gjorde med Joakim. Ur det längre klippet:

– Om det skiter sig - då hade jag bestämt mig för att avsluta livet.

– Varför blev jag utsatt för det här? Vad gjorde jag för fel som 5-6-åring?

– Jag är stolt över att omvandla något brutalt till något fint.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista