Dagens gäst spelar Ted Gärdestad

Rollen som Ted har Adam Pålsson väntat på i hela sitt liv

1:36 min

Om en vecka har filmen om Ted Gärdestad premiär och Adam Pålsson, som spelar honom känner att han väntat på den här chansen hela livet. För Titti Schultz berättar han om vilken chans det är för honom, om att han har en begåvning av "lite av varje" och att han gärna röker på.

 – På sätt och vis har jag jobbat med det här hela livet. Jag har alltid hållit på med musik, spela i band och skrivit låtar och jag har älskat Ted Gärdestad - alltid. Jag har sjungit hans låtar på skolavslutningar och så. Det här var som en skänk från ovan, berättar Adam.

Var du bekväm med att sjunga Teds låtar?

– Nej, det är en stor kostym att ta på sig men jag gav järnet. Det viktiga var att det ska känna som Ted; det ska dofta och smaka som Ted. Sen kanske det inte låter som Ted, för det är svårt att låta som någon annan men jag tror vi har lyckats.

För att sätta sig in i rollen har Adam besökt Kenneth Gärdestad och varit i hans hem, det hem som Ted växte upp i. Där fick han se pianot som Ted spelade på och även läsa brev han skrev till Lotta Rammel.

– Det var ett enormt privilegium. Vilket yrke jag har! Det är bara att tacka sin lyckliga stjärna, säger Adam "Ted" Pålsson.  

Hör gärna hela intervjun som Titti Schultz gjorde med Adam. Ur det längre klippet:

– Det är väl alldeles underbart att berusa sig! (På frågan om han gärna skulle "röka på" lite oftare)

– Fast det var väl en sak jag sa för att väcka upp en journalist som höll på att somna!  

– Om man sitter en halv dag och blir intervjuad och det blir fem citat, då tänker jag att livet är kort (Om att Adam föredrar direktsända intervjuer)

– Det är inte så att jag trodde att jag var Ted Gärdestad men när vi spelade in Sol, vind och vatten live med musiker då inbillade jag mig att jag var Ted som spelade in den första gången.

– Vänta, vänta - vad gjorde du nu? Ja, så gjorde alltid Ted (Om  Lotta Rammel som hejjade på vid inspelningen av filmen.