Dagens gäst

Marianne Mörck: Jag gjorde allt som en alkoholisthustru ska göra

2:02 min

Jag levde i ett bedrövligt, långt utdraget och grovt alkoholistäktenskap och min mamma sa: Det där får du sköta själv. Skyll dig själv. Det berättar sångerskan och skådespelaren Marianne Mörck till Erik Blix när hon var dagens gäst idag.

 

– Det var tungt för jag visste inte vad jag skulle göra. Jag drack med honom; jag hällde ur hans sprit; vi brände brännvin; jag hällde vatten i; jag gjorde allt som en alkoholist-änka gör. Det var bara att pricka av på listan. Han var inne två gånger och fick avgiftning men det hjälpte inte. Han dog för några år sedan och satt då utan tänder…

– Jag grät i telefonen jag när jag ringde till min bästa vän Lars Humle. Jag sa att jag inte kan leva så här längre och han sa till mig: Sluta gråta! Gör någonting och sitt inte där och lipa och tyck synd om dig själv.

– Jag trodde att jag förlorade min bästa vän men han var den som smällde till mig och sa att det finns utsikter utåt. Han var min bästa vän. Jag var så stark så att jag tog upp kontakten med sambon igen och kunde förstå honom. Jag var där och hjälpte honom ibland.

Lyssna gärna på hela intervjun som Erik Blix gjorde med Marianne Mörck. Ur det längre klippet:

– På julen vill jag vara ensam! Redan när jag var ung tog jag nattvak under julhelgen.

– Man såg redan på rollistan att här blir det inge bråk. Här blir det mys! (om att hon ska vara med i Stjärnorna på slottet.)

– Nä, det kan jag inte berätta om! (två gånger under Stjärnor på slottet upplevde hon något av en nära-döden-upplevelse)   

– Jag är en stark människa och jag gillar människor som inte har alla färger på paletten.