Andreas Grube och ölglas
Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio och Christine Olsson/TT
Expertens öltips för förrätt, varmrätt och efterrätt

Kan man servera öl till prinsesstårta? Ja, det kan man!

6:00 min

Öl passar till många maträtter. Öl är lite mer "förlåtande" än vin menar dryckesskribenten Andreas Grube. Det passar till och med till efterrätt.

Förrätt skagenröra eller skaldjur - Mohawk Anything Goes (nr 1220, 25 kr, 3,8%)

Förrätt Ostron - Guinness Extra Stout (nr 1561, 18,50 kr, 5%)
Fräsch, lite lätt tropisk annanas-känsla.

Varmrätt - kött, vilt, lamm - Oppigårds Winter Ale (nr 11320, 27,80 kr, 5,3%) Beska och sötma av aprikos och mogen apelsin som gör sig bra till det mesta i köttväg. 

Dessert - chokladmousse eller grädd- och prinsesstårta - Ballast Point Mocha Marlin Winter Release (nr 11179, 26,50 kr, 6%)

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista