Birgitta Rasmusson sitter på ett café.
Foto: Sebastian Davidsson / SvD / TT
Dagens gäst

"Småkakorna har ersatt chokladen"

2:30 min

Hon är hela Sveriges kakdrottning, brutalt ärlig som jurymedlem i Hela Sverige bakar och alltid rustad med ingredienser i skafferiet.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle börja baka småkakor igen, men vi lever i en retrovärld nu och detta har blivit oerhört populärt, säger Birgitta Rasmusson.

Nyligen avslutades den sjätte säsongen av TV-programmet Hela Sverige bakar, där Birgitta Rasmusson både berömmer och kritiserar hemmabagarnas skapelser.

Birgitta Rasmusson är personen bakom den klassiska receptboken "Sju sorters kakor" och hon är glad över att småkakorna blivit moderna igen.  

– Småkakorna har ersatt chokladen, som vi länge har tyckt varit så spännande med olika kakaohalter och praliner. Idag pratar vi istället om Finska pinnar och Drömmar.

Själv är hon alltid redo att baka. Skafferiet är välfyllt med alla tänkbara ingredienser och ibland får hon dessutom sällskap i köket.

– Ibland står där en knatte och knackar på dörren och säger, Du Gittan, ska vi baka?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista