Ann Petrén och Svjetlana Pastuhovic
1 av 2
Ann Petrén och Svjetlana Pastuhovic Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Ann Petrén
2 av 2
Ann Petrén Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst i nya pjäsen "Jag är en annan nu"

Ann Petrén: Att säga att det kommer att ordna sig är inte min grej

2:03 min

Jag är nog inte sorgsen men jag är en allvarlig människa. Jag ler inte så himla mycket, säger populära skådespelaren Ann Petrén som vi sett i många starka roller så som Masjävlar, Jordskott, Om jag vänder mig om.

För Svjetlana Pastuhovic berättar Ann Petrén att hon ritar sig själv med nedåtgående mun.

– Det är ju så jag ser ut. Men jag är lite allt möjligt.

Oroar du dig mycket?

– Ja, det gör jag. Det kan ju vara en strategi också. Om det inte går åt helsike så blir det en väldigt, trevlig positiv överraskning. Jag har även varit med här i radion som representant för en pessimistisk hållning men om det tänker jag - det finns någon kreativitet i det!

Lyssna gärna på hela intervjun som Svjetlana gjorde med Ann Petrén. Ur det längre klippet:

– Jag har aldrig tänkt att jag vill göra de där rara, söta, snälla goda....det är roligare att göra de andra karaktärerna.

– Vi startade Metoo på 70-talet genom en förening som hette "Fula flickors förening". Vi är inte de där som får fördelar för att vi är söta och gulliga. Vi var lite provocerade av det (en förening med två medlemmar lite på skoj, men lite allvar ändå)

– När som helst kan marken rämna. Den känslan kan man ha om man haft en stor förlust (förlorade sin pappa vid sex års ålder)

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista