Lars Lerin
Lars Lerin Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

TV-aktuelle Lars Lerin om sonen: Han tycker väl jag är onödig

"Jag fick väldigt goda vänner"
4:07 min

Nu är Lars Lerin aktuell med nya SVT-serien Lerins lärlingar. Samtidigt som han spelade in serien och målade nya tavlor har han också tagit hand om sin och maken Juniors son.
– Det tar ju en hel del tid förstås. Livet ser lite annorlunda ut nu.

När Lerin gästar P4 Extra berättar han att sonen just nu inte bryr sig så mycket om Lerin utan att det är mest maken Junior som är viktig i sonens ögon.

– Just nu är han så fokuserad på Junior så jag är liksom väldigt onödig. Han tycker väl att jag antagligen är väldigt löjlig kanske.
– Det är bara Junior som duger nu. Jag får hoppas att det svänger när han blir lite äldre, att jag får ta igen det senare. 

I intervjun berättar Lerin också om den nya serien där han anordnar en konstskola för en grupp personer med funktionsnedsättningar i Karlstad. Men det var inte bara lärlingarna som lärde sig saker under skoltiden. Lars Lerin själv lärde sig en hel del berättar han.

– Det är människor som har så mycket att ge och de har haft en del svårigheter i livet som kanske mobbing. Men de har tagit sig igenom livet med så mycket glädje ändå och har så mycket livsvisdom att förmedla.

Under serien som visas under vintern i SVT får Lerin och hans lärlingar även möta kändisar som tittar förbi. Konstnären och skådespelaren ”Kakan” Hermansson, Drottning Silvia och artisten Eric Saade är några av dem.

– Vi överraskade en som heter Per som älskar att dansa och har Eric Saade som idol. När han och Junior var inne i dansstudion och dansade så kom Eric Saade plötsligt och var med i dansen. Han blev ju helt chockad.

Lerin och lärlingarna har sedan fortsatts att ses. Även efter att kamerorna stängts av träffas de en gång i veckan.

– Jag fick ju väldigt goda vänner. Vi har onsdagsmöten och ses och målas vidare. Vi har fått sånt behov av att träffas och det vill vi gärna fortsätta med.  

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".