Sabina Valois och Svjetlana Pastuhovic
Sabina Valois och Svjetlana Pastuhovic Foto: Katrin Tetzlaff/Sveriges Radio

Nu säger tv-hallåorna adjö: ”Det är ledsamt”

5:49 min

I över 60 år har de så kallade hallåorna guidat svenska tv-tittare. Men SVT tog bort sina för sex år sedan, nu gör även TV4 det.
– Det är så klart ledsamt. Det har betytt mycket för många, säger Sabina Valois som blir en av de sista hallåorna i svensk tv.

Det har varit många kända namn genom åren. Anita Lindman, Arne Weise, Pekka Heino, Agneta Sjödin… Men nu är det alltså slut, både i TV4 och SVT.

Istället för att ha en synlig programpresentatör ska TV4 nu gå över till en hallåa som inte syns i bild.

Sabina Valois själv har jobbat i knappt fyra år som presentatör. Hon säger i P4 Extra-intervjun att det har varit en underbar tid på TV4.

– Det känns väldigt tråkigt att lämna ett jobb som varit otroligt roligt. Jag har jättemånga roliga minnen. En av de roligaste grejerna jag har gjort är när jag åkt ut på plats till exempel vid Idolfinalen i Globen. Det är en sån spänning i luften när man vet att det är miljoner tittare som sitter hemma.

Lyssna gärna på hela intervjun med Sabina Valois. Där pratar hon bland annat om:

– Den största missen hon gjort som programpresentatör

– Framtiden för henne och kollegorna 

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista