Carin da Silva, dansare och programledare.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Dagens gäst

Carin da Silva om dansen: Hela familjen var involverad

1:49 min

Dansen är en stor del av hennes liv och det är som dansare vi lärde känna henne. Men egentligen har hon nog sin bror att tacka för de framgångarna.

– Jag hängde med på hans träningar och tyckte det såg väldigt roligt ut. Till slut fick jag också börja och sen glömde jag att sluta, säger Carin da Silva.

Carin da Silva är trefaldig svensk juniormästare i latinamerikansk dans, standarddans och tiodans och har representerat Sverige i både EM och VM. Storebror var den stora konkurrenten. De tävlade båda om de stora titlarna och turades om att ta över SM-bucklan. Det är också som dansare tv-tittarna lärde känna henne när hon under tre års tid tävlade i Let's Dance. 

Carin da Silva har även synts som Hallåa i TV4, drivit hundcafé och släppt ett par singlar med gruppen Cosmo4. Numera hörs hon i radio, hon har en podd och en egen blogg. Man kan kort och gott kalla henne mångsysslare och hon är inte rädd för att ge sig in i nya projekt.

– Det är sådan jag är. Vill man att något ska hända så får man ta tag i det själv. Det är ingen annan som gör det åt en.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista