Alexandra Rapaport
1 av 3
Alexandra Rapaport Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Titti Schultz och Alexandra Rapaport
2 av 3
Titti Schultz och Alexandra Rapaport Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Alexandra Rapaport
3 av 3
Alexandra Rapaport Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

Alexandra Rapaport skriver på en egen kriminalhistoria

1:27 min

Tillsammans med tre andra personer skriver skådespelaren Alexandra Rapaport på en kriminalhistoria och inspirationen kommer från succén "Gåsmamman". Den gav mersmak.

Helst vill ju Alexandra Rapaport att det ska bli en fortsättning av TV-serien Gåsmamman där hon har huvudrollen och även är producent men det återstår att se om det blir någon. Tillsammans med tre andra skriver hon nu på en annan kriminalserie som hon hoppas ska bli TV-serie.

– Det hänger i luften och vi väntar besked inom en månad. Det är en spännande satsning som ligger helt rätt i tiden. Vi har jobbat med det här ganska länge. Det är en crime/drama och är ju ett resultat av hur bra det gick med Gåsmamman. Mer än så vill inte Alexandra Rapaport avslöja just nu.

Däremot finns det mycket mer att höra i det längre klippet. För Titti Schultz berättar Alexandra att hennes far - som hon har mycket god kontakt med - är en överlevare från Andra Världskriget. Hon är glad över att hon var vuxen när hon tog reda på hur det var - för det var verkligen hemskt. Pappan lämnade en lista på anhöriga som dog och det var en lista med omkring 40 personer.

Alexandra berättar ju också förstås om Dramaten där hon tillhör den fasta ensemblen. Just nu aktuell med pjäsen Höst och vinter som hade premiär i fredags.

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista