Britt Ekland
1 av 3
Britt Ekland Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Erik Blix och Britt Ekland
2 av 3
Erik Blix och Britt Ekland Foto: Ņsa Stöckel/Sveriges Radio
Britt Eklands hund Bowie
3 av 3
Britt Eklands hund Bowie Foto: Ņsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst hemma i Sverige för Let´s Dance

Britt Ekland: Verkar jag som en gammal trist tant för dig?

"Jag har livsglädje. Jag är frisk. Jag är stark!"
2:46 min

Britt Ekland har aldrig varit rädd för utmaningar. Nu blir hon den äldste deltagaren i Let´s Dance. Inte för att hon någonsin har dansat pardans. Nej, det var helt andra danser som gällde för Britt, men hon ställer upp för att hon har lite vikingatakter i sig.

Idag var det lite mer än vanligt tumultartat i P4 Extra-studion när Bondbruden, Hollywoodfrun, skådespelaren och artisten Britt Ekland med lilla vovven Bowie var dagens gäst. Hon har ju som många vet, tidigare varit gift med Peter Sellers, varit sambo med Rod Steward och senare Slim Jim Phantom och Erik Blix undrar ju om det är ok att man ofta vill intervjua Britt om hennes före detta män.

– Ja visst! Jag kanske inte alls är intressant utan mina män, säger Britt Ekland. Jag har inga problem med det. Det är bara när folk inte beskriver mig som jag är. Verkar jag som en gammal trist tant för dig?

Nej, det tycker inte Erik.

Men en del som inte vet vem jag är säger: Jaha, hon är 75 år. Då sitter hon på ålderdomshem. Men jag är inte sån. Jag har verkligen livsglädje. Jag är frisk. Jag är stark. Jag har en enorm utmaning framför mig som inte många människor i min ålder skulle göra, men jag gör den.

Trots dåligt självförtroende har du ju vågat väldigt mycket; du drog iväg till Italien på filminspelning som väldigt ung och kastade dig in i en Hollywoodkarriär och har aldrig varit rädd för att jobba, precis... så var kom det modet ifrån?

– Min danspartner säger att jag är en Swedish warrior. Det är här vikingablodet kommer in. Finns det ett hinder så säger jag: Det här ska gå! Det här ska gå! Och det är mitt motto i livet. På engelska heter det: get on with it! Så sätter jag små mål.

Här berättar Britt att hon körde en liten Rower från London till Stockholm inför sin 70-års dag. Det tog en natt och två dagar, 12000 miles.

Hör gärna hela intervjun som Erik gjorde med stjärnan Britt Ekland. Mycket underhållande - det lovar vi!

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".