Dagens gäst

Nina Persson: Det är inte mycket i mitt liv som jag har valt själv

1:43 min

Det började på skoj men blev succé. Framgångarna med The Cardigans överraskade Nina Persson. Men om det kommer någon ny skiva återstår att se.

– Ska vi göra en ny skiva kommer det att ta tid och det måste få ta tid. Jag tycker just nu att andra saker är så roliga, så jag vet inte när det kommer något nytt. Men det är så, saker seglar upp vid sidan av mig och så hoppar jag på. Jag är väldigt öppen för att planer kan förändras, säger Nina Persson.

Hon är just nu aktuell i föreställningen "Vinnaren tar allt" som spelas på Malmö stadsteater och som sedan ska ut på turné i landet inför valet. Med på scen finns också Kristin Amparo, Moto Boy och Thomas Öberg från Bob Hund.

Med The Cardigans har hon sålt över 15 miljoner skivor, vunnit Grammisar för både sina texter och sina album, och förra året valdes hon och The Cardigans in i Swedish Music Hall of Fame. Men att det skulle bli sådana framgångar hade hon inte räknat med. The Cardigans var till en början bara på skoj.

– Ja, det finns nästan ingenting som jag känner att jag har valt i mitt liv. Och det gillar jag. Det har varit många offers I can't resist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista