Jonna Jinton hänger tvätt i meterhög snö.
Foto: Privat

Hon trotsar kylan och gör viral succé

"Jag har blivit jagad av hela världen"
1:49 min

Jonna i Västernorrland tröttnade på vintern och lät vårkänslorna ta över. Filmklippet Spring in Sweden har nu setts över 18 miljoner gånger.

– Den här vintern har varit så extrem och så tror jag att många känner igen sig också att så fort solen kommer fram så får man så mycket vårkänslor fast det inte är vår än, säger bloggaren Jonna Jinton.

28-åriga bloggaren Jonna Jinton i den lilla byn Grundtjärn i Västernorrland tog på sig sin finaste sommarklänning, pulsade ut i den meterhöga snön och hängde tvätt på torkvindan. Inte hade hon väntat sig att filmklippet om den svenska våren skulle bli en sådan succé.

– Hela veckan har varit helt galen. Jag har nästan känt mig jagad av hela världen. Det kommer mail varje dag från olika produktionsbolag som vill dela filmen på tv och sina sociala kanaler. Det har varit nästan ett heltidsjobb att hinna svara. Men det är ju jätteroligt att den fått sådan spridning!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".