P4 Extra 13 oktober

Idag kl.13.00 meddelade Svenska Akademien att  Harold Pinter är årets Nobelpristagare i litteratur. På biblioteket i Jönköping stod man beredda att plocka fram Pinter-böcker. (Efter 13.00)

Men vem är Nobelpristagaren egentligen? Kulturredaktionen hjälper oss att ge en bild av Harold Pinter. (Efter 13.30)

Ännu ett toppnamn lämnar Feministiskt initiativ. Idag meddelade professorn i genusvetenskap, Tiina Rosenberg, att hon hoppar av partistyrelsen. Gudrun Schyman och Devrin Mavi, talespersoner för Fi, kommer till vår studio och kommenterar. (Efter 13.00)

I Frankrike vaktar poliser åkrar där det växer genmodifierade grödor för att inte plantorna ska ryckas upp av arga demonstranter. Men hur upprörda blir vi i Sverige över majs som det mixtrats med? (Efter 13.30)

Idag fyller Margret Thatcher 80 år. Du hör hur järnladyns födelsedag uppmärksammas i London och så kommer Stina Lundberg-Dabrowski hit och berättar om sin intervju med Thatcher.
Dessutom hör du några kända brittiska artisters anti-Thatcher-låtar. (Efter 14.00)

Christer Engqvist är dagens programledare i P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".