Loui Sand
Loui Sand om att avsluta handbollskarriären och att ställa sig i kö för könskorrigering. Foto: Christine Olsson/TT

Loui Sand om beslutet: "Handbollen kommer alltid ha en plats i mitt hjärta"

1:56 min

När Loui Sand beslutar sig för att avsluta handbollskarriären är hon bara 26 år. Lyssna på när hon berättar om beslutet och om att ställa sig i kö för könskorrigering.

Loui Sand, som har spelat över 100 landslagsmatcher och vunnit flera SM-guld meddelade plötsligt att hon kommer avbryta handbollskarriären. Beskedet lämnades i en podd, där hon också berättade att hon har ställt sig i kö för könsdysfori. 

Ett besked som känns svårt att prata om, berättar hon. 

- Det är tankar som har snurrat runt i mitt huvud under en väldigt lång tid. Jag har inte pratat med någon överhuvudtaget, utan hållit de jobbiga tankarna för mig själv, säger Loui Sand.  

Handbollen är fortsatt en viktig del av hennes liv, men det blir inga fler matcher, enligt Loui Sand. 

 

- Idrotten har alltid varit en positiv grej för mig, jag har spelat handboll sedan jag var liten. Många ser mig som handbolls-Loui, och det kan vara svårt att ta bort den stämpeln. Men nu visade det sig att allt är positivt, och jag är tacksam över det. 

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista