P4 Extra 14 oktober

Mitt i den största sorgen kan man ställas inför ett viktigt beslut, som måste fattas snabbt - donation eller inte. Sverige är nästan sämst i Europa på att donera organ. Men vi har träffat en anhörig som sa ja. (Efter 13.00)

Den dödliga fågelinfluensan har spritt sig från Asien till Europa och nu gäller det att skaffa fram vaccin, om sjukdomen skulle börja sprida sig bland människor. Vi talar med Socialstyrelsen om Sveriges beredskap. (Efter 13.00)

För första gången får nu domstol pröva ett fall av krogdiskriminering mot en handikappad person. Det gäller cp-skadade Ylva Lindström, som nekades att komma in på två olika stockholmskrogar. (Efter 14.00)

Pågår det en häxjakt på feminister och genusforskare? Det hävdar i alla fall genusforskaren Tiina Rosenberg som hoppade av jobbet Feministiskt initiativ igår. Det blir debatt i studion. (Efter 13.30)

Karl-Erik Landgrens dröm var att få åka till New Orleans och spela jazz. Nu har drömmen uppfyllts av hans son Nils Landgren, som gjort en skiva i jazzens hjärta. (Efter 14.00)

I helgen går fler svenskar än nån annan gång på året ut och skramlar med bössor för att samla pengar till världens barn. Du får tips på hur du får in så mycket som möjligt. (Efter 14.30)

Dessutom lär du dig hur du pratar fiin svenska. Författaren Martin Melin som skrivit boken Fint språk kommer till studion. (Efter 14.30)

P4 Extra med Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".