Recept

Zazzis perfekta festivalmat

6:05 min

Alexandra Zazzi tipsar om perfekt mat till festival, picknick och mingel.

Pokèbowl med lax

4 personer

300 g lax (som varit fryst innan)

2-3 msk soya

2-3 msk sesamolja

1 fint hackad spansk peppar eller chili (styrka efter smak)

2,5 dl rött tis

2 stora nävar blandad sallad ( gärna lite hårdare sort, typ isberg mm)

2 stora nävar strimlad morot, rödkål, rödbeta eller annat valfritt gott

2-3 msk rostad pumpa, melonfrön, solrosfrön (rosta i stekpanna med salt och en skvätt olivolja)

1 blad finklippt nori (algblad)

10 små cocktailtomater

1 dl sriracha majonnäs (1 knapp dl egenslagen majonnäs rör i 1 msk srirachasås) Saften från 0,5 lime Toppa med koriander eller hackad persilja

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vila under lock 15-20 min.

Skör laxen i små kuber, blanda med sesamolja, chili och soya.

Blanda majonnäs med srirachasås. Precis innan servering rör i lime, Bygg ihop salladen med alla ingredienser. Toppa med koriander och frön.

P4 Extra
p4extra@sverigesradio.se