P4 Extra 2 november

Barn som lever i en familj där en av deras föräldrar misshandlas av den andra är inte brottsoffer. Det slog Högsta domstolen fast i en dom idag. Olof Hülphers, jurist på BRIS, barnens rätt i samhället berättar vad domen innebär för barnen (13.10).

Kravallerna i förorter till Paris fortsätter. Sveriges Radios korrespondent i Paris, Alice Petrén, berättar om händelseförloppet (13.20).

Stora miljardinvesteringar har gett fyllda orderböcker bland företagarna i Norrbotten. Politikerna fruktar arbetskraftbrist i det gamla krislänet. Du hör ett reportage från Kiruna(13.40).

Kocken Anthony Bourdain, slog igenom med boken Kitchen Confidential. Nu är han i Sverige, aktuell med ny bok om franska köket (13.45).

Mikael Wiehe, sjunger och spelar live i studion(14.00).

Ett homosexuellt par som blivit godkända som adoptionsföräldrar väntar fortfarnade på ett barn. Vi tar reda på varför det så svårt för dem att få adoptera (14.30).

Samma dag som regeringens uppgörelse om de apatiska barnen kom, avvisades den romska tvåbarnsfamiljen Rasidova-Asani till Makedonien. Hör 12-årige Imer som nu bor i en källare i Makedonien (14.20).

”Sofia Z- 34 15” en seriebok om Sofia Taikons liv. Sofia Taikon var rom och bodde med sin familj i Polen. 1943 blev dom tillfångatagna och förda till Auschwitz. I P4 Extra hör du författaren Gunilla Lundgren (14.55).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".