Recept

Somrig och grön grillning

5:39 min

Grillad vitkål passar både som huvudrätt och som tillbehör till det mesta. En perfekt måltid som smakar sommar och är snäll mot miljön.

Emelie Hansson, hållbarhetsstrateg på ICA, delar med sig av recept och tipsar även hur man kan grilla miljövänligt.

Grillad vitkål

Ingredienser:

1 färskt vitkålshuvud

100 g smör

4 vitlöksklyftor

1 citron

Gör så här:

1. Lägg bakplåts- eller smörpapper i blöt för att använda till grillpaketet.

2. Dela ett färskt vitkålshuvud i fyra klyftor så att bladen sitter ihop och stryk på ca 100 g smör.

3. Lägg klyftorna tillsammans med 4 vitlöksklyftor i grillpaket.

4. Grilla i 20 minuter och vänd då och då.

5. Ta ut vitkålen ur paketet och servera med färskpressad citron och lite salt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista