Recept

Zazzi lagar libanesisk mat

7:22 min

Meze, gott bröd och baba ganoush - Alexandra Zazzi älskar libanesisk mat.

Baba ganoush

6 personer

2-3 ekologiska aubergine

2 små klyftor vitlök

2-3 msk färskpressad citron

0,5 dl tahini

0,5 dl olivolja samt extra till tillagning

2 msk fint hackad bladpersilja

0,5 tsk spiskummin

Salt efter smak

Toppa med rökt paprika pulver

Gör gärna så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela aubergine i fyra delar, i klyftor.
Stänk över olja och lägg på en plåt, rosta i ugn tills de fått färg ca 20-25 minuter.
Med hjälp av en sked, tag bort skalet och tag tillvara på innandömet. Lägg i en finmaskig sil och tryck bort vattnet med en sked.
Lägg det urkramade köttet i en skål och mosa samman med pressad vitlök och citron.
Rör sedan i tahini, spiskummin, persilja och sedan i olivoljan lite i taget. Smaka av med salt, citron och kryddor. Lägg i en skål, stänk över olivolja, paprikapulver och persilja.
Servera!