P4 Extra 9 december

Högerextrema grupper ska demonstrer i Salem utanför Stockholm imorgon. Hur står det till inom högerextremismen i Sverige idag? Expert från Säpo beskriver läget (13.00).

De senaste veckorna har Storbritanniens premiärminister Tony Blair rest runt i Europa för att få stöd för EUs nya budget. Det går så där, Herman Melzer rapporterar (13.15).

Efter nyheten om att skådespelaren Mikael ”svullo” Dubois tagit livet av sig har det pratats och skrivits mycket om vården av självmordsbenägna personer. Idag klubbade Socialstyrelsen att alla självmord i framtiden ska rapporteras till Socialstyrelsen. Danuta Wesserman, professor på centrum för suicidforskning berättar vad det får för betydelse.

När svensken Peter Rost upptäckte att läkemdelsjätten Pfizer, där han själv hade ett toppjobb, sålde läkemedel på ett olagligt sätt slog han larm. Nu har han fått sparken (13.45).

I Gräsgårds församling på södra Öland håller man liv i den gamla traditionen att hålla husförhör i advent (14.45).

Vi följer de sista förberedelserna inför Nobelfesten imorgon (14.20).

Ikväll lottas gruppspelet till VM i fotboll i Tyskland nästa sommar (14.30).

Två veckor kvar till julafton. Vi kollar hur julhandeln går runtom i Europa (14.55).

Merit Hemmingson, aktuell med ny samling ”The Queen of Swedish hammond folk groove” besöker oss (14.00).

Dessutom hör du vad Rickard Olsson som är dagens tomte har i sin säck (13.50).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".