P4 Extra 12 december

Stormen drar över Sverige, på sina håll blåser det 35 sekundmeter. Inatt stängdes E12:an av, färjan på Storsjön ställdes in, 40 000 i Norrbotten blev utan telefon och över 8 000 av Vattenfalls kunder saknar fortfarande el. Hör invånare som tar det med ro och SMHI som berättar var stormen tar vägen härnäst. (Efter 13.00)

Det brinner fortfarande i den stora bränsledepån norr om London som exploderade igår. Erik Egardt från Räddningsverket är där för att studera släckningsarbetet. Vi pratar med honom, och tar reda på vilken beredskap som finns i Sverige. (Efter 13.00)

De som äter acnemedicinen Roaccutan riskerar att få bestående muskelskador, men Läkemedelsverket misstänker också att medicinen kan ge psykiska problem. (Efter 13.30)

Hon var 22 när Pinochet tog makten i Chile genom militärkuppen 1973. Igår vann Michelle Bachelet första omgången i presidentvalet. (Efter 13.30)

Michelangelo var inte bara en av historiens främsta målare och skulptörer, han skrev vackra kärleksdikter också, men det är okänt för de flesta. Även för gamle toppdiplomaten Sverker Åström, tills i vintras då han blev så gripen att han bestämde sig för att översätta dikterna själv. Nu ges dikterna ut i bokform och Sverker Åström kommer hit. (Efter 14.00)

Och imorgon är det dags - en av alla luciakörer sjunger upp sig i P4 Extra.

Dagens programledare är Christer Engqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".